top of page

Specialisaties

Als medisch pedicure kan ik, naast de normale behandelingen, verder gebruik maken van specialistische technieken.

Orthese techniek:

Hierbij worden drukplekken drukvrij gelegd door middel van een op maat gemaakte silicone orthese. Dit kan gebruikt worden bij hamer- of klauwtenen of likdoorns.

Anti-druk techniek:

Bij deze techniek wordt een drukplek tijdelijk, voor 1 of 2 weken, drukvrij gelegd door middel van vilt.

Nagelregulatietechniek:

Heeft u een stootnagel of is de nagel er bijna helemaal af? Dan wordt er een laagje gel aangebracht, zodat de nagel op een normale manier uit kan groeien.

Nagelbeugeltechniek:

Deze techniek wordt toegepast bij ingroeiende teennagels. De nagelbeugel verandert heel geleidelijk de stand van de nagel waardoor de nagel niet meer in de huid drukt.

Oncologie en voetzorg:

Voor de voetverzorging van patiënten met kanker heb ik twee cursus "Voetzorg en oncologie"gevolgd. Hierdoor ken ik de behandelmogelijkheden en bijwerkingen van kankerbehandelingen en kan ik op verantwoorde wijze uw voeten verzorgen tijdens en na de behandeling. Ook heb ik kennis van lymfoedeem door chemo-behandelingen en de daarbij behorende problemen die dit geeft.

Sportpedicure

Pedicure voor jou biedt sporters, onafhankelijk van hun niveau of hun tak van sport, advies en behandeling op maat. Kijk voor meer informatie op het tabblad Sportpedicure.

bottom of page